Cocostar Kek Tarifi (Kokostar), Cocostar Kek (Kokostar) Nasıl Yapılır?
Herkese iyi geceler dilerim sevgili takipçilerim 🥰 Cocostar kek tarifi ile karşınızdayım. Yorucu ve yoğun bir günün ardından sizlere bu güzel pastayı sunuyorum.
Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpın.
Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. En son elenmiş un ve kakaoyu ilave edelim, kekimizi kapatmadan karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba kek hamurumuzu dökelim.
180 C’ye ısıtılmış fırına gönderelim. 30-35 dakika pişirelim, dişleri çıkarmadan test edelim.
Fırından çıkan ilk ısının çıkmasını bekleyelim. Kekin içine bazen kürdan ile zincirler yapalım.
Üzerine bir bardak süt dökelim.
Krem şanti için; Bir paket krem şanti, bir su bardağı süt ve pudra şekerini çırpalım.
Ardından içine hindistan cevizini koyun. Hadi karıştıralım.
Soğuyan kekimizin üzerine güzelce yayalım. Bir süre buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Şimdi üzerine dökeceğimiz ganajı hazırlayalım. Kremayı sos tenceremize alıp ısıtalım.
Ocağı kaynatın. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Sıcakken kamçımızın üzerine dökelim. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında dinlendirin.
Aksi takdirde 3-4 saat yeterli olacaktır. Öyleyse kalıptan çıkalım. Üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.
Yemeğinizin tadını çıkarın 🤗
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]