medyauzmani.com

Pileli Etli Pide Nasıl Yapılır?

Kıymalı pide yapmak için önce hamurunu hazırlıyoruz.

Maya ve şekeri ılık suda karıştırın.

Sütü cezveye alıp ısıtıyoruz.

Bir kapta mayayı erittiğimiz su ve sütü alıyoruz.

Yumurtanın akını hamurdan, sarısını da yıkamak için ayırıyoruz.

Yağı ve tuzu ekleyip elimizle karıştırıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, üzerine yayıyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz.

Kıymayı bir kaseye alıp üzerine soğan ve domatesleri koyuyoruz.

Yeşil biber ve maydanozu ince ince kıyıp kıymanın üzerine koyun.

Karabiber, tuz ve yağı ekleyip kıymayı iyice karıştırın.

Hamuru ikiye bölün, pudralı tezgahta merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.

Açtığımız hamurdan ve çay bardağı kasesinin dibinden daireler kesiyoruz.

Hazırladığımız iç çamurun üzerine yayıyoruz.

Hamurun kenarından kıymaya kadar elimizle baharat yapıyoruz.

Hazırladığımız pideyi spatula yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz.

Yumurta sarısının içine çok az tuz ve çok az su dökün ve karıştırın.

Bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını hamurun kenarına sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış hamuru 250 derecede altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Pişen kıymalı pideyi servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın