Arkadaşlar tek tek okunabilecek nefis bir kek tarifi ile geldim.
Kolay Hamaili Börek Tarifi için sosu hazırlayarak başlayalım. Tüm sos malzemelerini uygun bir kaba alın ve iyice karıştırın.
Alt kareye 1 adet yufka koyalım. Sosu fırça yardımıyla hamurun her yerinde kullanalım. Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar sosu gezdirelim ve üçüncü yufkayı diğer yufkanın üzerine yayıp sosla birlikte yayalım.
Daha sonra yufkanın kenarlarını ortada buluşacak şekilde katlayarak büyük bir daire elde edelim.
Beyaz peynir ve lor peynirini geniş bir kaba alın ve ezerek karıştırın. Peyniri hamurun her yerine yayalım ve sivri köşelerden üçgen olacak şekilde katlamaya başlayalım. Her uç ortada tekrar buluşacak.
Katlama işlemi biten yufkayı üçgen olacak şekilde keselim.
Hazırlanan kekleri uygun bir saklama kabına alıp buzluğa atalım ve kekler donana kadar bekleyelim. Bu şekilde çerezleri istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.
Buzlu kekleri, erimelerini beklemeden hemen tepsinin hizasındaki yağlı kağıdın üzerine koyalım. Yumurta sarısını yıkayıp çırpın ve beyaz susam serpin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Hamaili Böreği servise hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]