Rivani şekeri, günümüzde pek tüketilmese de geçmişte en popüler tatlılardan biriydi. Yapımı oldukça kolay olan Revani şekeri yumuşacık dokusuyla göz dolduran bir şekerlemedir. Şimdi sizlerle Rivan tatlısının tarifini paylaşacağız.
Revani Tatlı Tarifi
Kişi SayısıHazırlama Süresi
6-7 kişilik25-30 dakika
MalzemelerŞerbet Tarifi
1 çay Bardak şeker 2 bardak su
1 çay Bardak yağ 1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt 1 adet limon
1.5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 torba kabartma tuzu
1 paket vanilya
Yapılışı
Derin bir kapta 3 yumurtayı kırın, bir çay bardağı şeker ekleyin, yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpın, bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı un, bir su bardağı irmik ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar kürek ataşmanı ile çırpın ve son olarak 1 paket kabartma tuzu ve 1 paket vanilin tuzunu da ekledikten sonra çırpın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ravani fırından çıkardığımız sıcaklığa soğuduktan sonra tencereye 2 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ve 5-6 damla limonu ekledikten sonra şerbeti ocakta 15 dakika kaynayan şerbetin üzerine dökün. tencere. 20 dakikalık bir mola sırasında dilimleri bir bıçakla kesin. 6 ila 7 kişiye yetecek kadar tabaklara yerleştirilirler. İsteğe bağlı olarak, fıstık tuzu veya hindistancevizi tuzu garnitür ile süsleyin. Teklif hazır.
Sağlık Olson.