Birçok ekşi mısır gevreği tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1.5 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber ve izotoplar
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon, nane, acı biber
- 1 limonun suyu (damak zevkinize göre)
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
servis için;
- 4-5 marul veya marul yaprağı
- 3-4 dal yeşil soğan
- 5-6 adet salatalık turşusu turşusu (isteğe bağlı)
- Çeyrek demet maydanoz – nane
Bol ekşili mısır gevreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İnce bulguru uygun bir kaba alın. Doğranmış soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Kaynayınca salçayı ilave edip 4-5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip kapatın. Bulgurun üzerine dökün ve karıştırın. Her yere eşit şekilde yayın. Üzerini örtüp 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Bu şekilde çok daha lezzetli oluyor. Bulgur şişene kadar bekleyin. Daha sonra çatalla karıştırarak havalandırın. Hepsini al.
- Limon suyu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın. Damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bu noktada buzdolabına alıp biraz soğutun. Sebzeleri kesin ve hazırlayın. Salatalığı küçük küpler halinde kesin. Beğenmezseniz ekleyemezsiniz. Servis yapmadan önce sebzeleri ekleyin ve hafifçe karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun.
- Yeşillikleri önceden eklemeyin. Gönderim zamanı ekleyin.
- Tuz ve baharatları damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Fotoğraflı bol ekşili güveç tarifi
Ekşi tahıllı makale ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]