Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün size kendinizi evinizde tatildeymiş gibi hissettirecek bir tarifim var 🙂 Çökertme Kebabı ya da Çentik Kebabı ya da diğer adıyla Bodrum Kebabı çok sevdiğim bir lezzet.

İlginç bir şekilde bu güzel kebabı ilk defa İstanbul’da tattım ve kurdela gibi sert etli ve patates yanık olduğu için pek beğenmedim. Ancak yoğurt, domates sosu ve patates kızartmasının uyumuna eklenen bifteği daha sonra tekrar deneme şansı verildi.

Evde ilk denediğimde kıymayı çok ince rendeledim ve sonuç çok güzel oldu. Tabii ki patates kızartmasını patates kızartmasından seçtim.

Normalde mayonez yerine sarımsaklı yoğurdu patates kızartmasına tercih edenlerdenim. Ketçap yerine evde kendi yaptığım domates sosu ilk tercihim.

Bu tarifi ilerleyen günlerde yapacağım kahvaltı menülerime eklemeyi düşünüyorum ama aslında bu kebap başlı başına bir menü olacak 🙂

Bu arada tarifi hazırlarken çektiğim kısa videoyu gün içinde tarife ekleyeceğim.

Aşk…

Kökertami Kebabı (Bodrum Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

Et:

    300 gram bonfile (yaklaşık 3 parça), 4 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, kırmızı biber, kekik cips

Et turşusu için:

    1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı sirke

Patates püresi için:

    Kızartmak için 2 orta boy patates yağı

Domates sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı rendelenmiş domates tuzu

Servis için:

    Sarımsaklı yoğurt 3-4 adet yeşil biber

Kökertami Kebabı (Bodrum Kebabı) tarifi nasıl yapılır?

Jülyen biftekleri mümkün olduğu kadar ince kesin. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine yağ ve sirkeyi ekledikten sonra eti ekleyin, ters çevirin, üzerini streç filmle kapatın ve ıslanması için bir kenarda bekletin. Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtın. Sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domates salçasını ekleyin ve suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Tuz ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında dilimleyin. Bol sıvı yağ ve kızdırılmış yağda kızartmaya başlayın. Büyük bir tavada et yağını ekleyin ve ısıtın. Eti ekleyin ve sotelemeye başlayın. Etler yumuşamaya başlayınca baharatlarını ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Kızaran patatesleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Son olarak domates sosu ve sotelenmiş etleri ekleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın