çörek

Lokma Tatlısı Tarifi Malzemeler

hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz

İçmek için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Lokma tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle şurubu kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için gerekli malzemeleri çırpma teli ile karıştırıp üzerini örtüp bir saat bekletin.
  3. Yağı orta ateşte kızdıralım.
  4. Ellerimizi yağlayalım, avuç içi ile hamuru sıkalım, bir tatlı kaşığı sıvı yağa batıralım, hamurdan küçük parçalar alıp kızgın yağda kızartalım.
  5. Kızarmış sıvı yağımızı alıp hemen soğuk şerbetin içine koyalım.
  6. İki dakika şuruba batırıp hemen çıkaralım.

Afiyet olsun

Not: Çok lezzetli olduğu için üzerine tahin dökerek servis edebilirsiniz.

Lokma tatlısı tarifi resimli

  • tatlı tarifi
  • ısırmak
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

zencefilli çörek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın