çörek (çörek gibi yükselir)

Kek tarifi malzemeleri (kek gibi kabarıyor)

  • 9 su bardağı un
  • 7 su bardağı ılık su
  • 1 anlık sanal paket
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ

yukarı;

  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • kimyon
  • Çin yağı için margarin

Çörek tarifi nasıl yapılır (topuz gibi kabarır)?

yemebaskı tarifi

  1. Un, şeker, tuz ve mayayı bir kaba alıp karıştırın. Yağı ekleyin, azar azar ılık su ekleyin ve yoğurun. Sıvı bir macun elde edilir. Üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
  2. Yumurta ve yağı bir kaba alıp çırpın. Kullanacağınız tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın.
  3. Mayalanan hamuru elinizle alıp tepsiye yayın. Bu arada bir tas su alıp elinizi batırırsanız daha kolay bulaştırabilirsiniz.
  4. Ardından yumurtalı karışımdan bir miktar alıp elinizle yayın ve bastırın.
  5. Üzerine siyah susam serpin ve 230 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin. Ben de set üstü ocak olduğu için ocakta yaptım ve 40 dakikada 3 tepsi aldım. Afiyet olsun hanımlar yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum

Fotoğraflı çörek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • Gibi’
  • şişer gibi
  • şişer
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Etli börek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın