Country çilekli tart – çilekli galetteler – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta, doğduğumdan beri ilk defa blogumu daha sık güncelleme fırsatı buldum 🙂 Demek ki hayatımız düzenli bir hal almaya başlıyor. Önümüzdeki haftalarda, sevdiğiniz tarifler listesine daha çok odaklanacağım. Böylece eski tariflerime ulaşma ve elinizdeki malzemelerle farklı çeşitler hazırlama şansınızın daha yüksek olacağına inanıyorum.

Galette en sevdiğim böreklerden biridir. Rustik görüntüler ve ek ekipman gerektirmemesi işinizi inanılmaz derecede kolaylaştırır.

Tabii incir galeta tarifini de deneyebilirsiniz.

Ben bu kez elde yoğurdum ama siz isterseniz mutfak robotunda kontrollü bir şekilde ellerinizi kirletmeden yapabilirsiniz. İçinde aynı sırayı takip ediyorsunuz ama bot kodları işi yapıyor 🙂

Tarifimi yaparken taze peynir kullandım. Dilerseniz dilim başına 1 top vanilyalı dondurma ekleyerek daha da tatlı hale getirebilirsiniz 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Rustik Çilekli Tart – Çilek Galette Tarifi İçin Malzemeler

    2 su bardağı elenmiş un 1 büyük boy yumurta (hamurun dışındaki sarısı) 100 gr soğuk tereyağı 3-4 yemek kaşığı soğuk su 4 yemek kaşığı pudra şekeri 7-8 büyük çilek

yukarı:

Rustik Çilekli Tart – Çilekli Galette Tarifi Nasıl Yapılır?

Unu bir tepsiye veya mutfak masasına alıp soğuk tereyağı küplerini ve pudra şekerini ekleyip parmak uçlarınızla tüm karışım kum gibi olana kadar yoğuruyoruz. Kum kıvamındaki un karışımına 1 yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı soğuk suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Bir araya getirmek için gerekirse 1-2 yemek kaşığı su ekleyin. Hamuru tezgaha alın ve elinizle hafifçe yoğurup toparlayın ve yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla düzleştirin. Hamuru 1-1,5 cm kalınlığında, yırtmadan ve kırmadan dikkatlice açın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurun ortasından çilek dilimlerini alıp hamurun kenarlarında 3 parmak kalacak şekilde düzleştiriyoruz ve boş olan kenarlarını dikkatlice çileklerin üzerine doğru kıvırıyoruz. Kenarlarına yumurta beyazı sürün ve badem serpin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kenarları kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Pişen tartı yağlı kağıt serili fırından çıkarıp üzerine bal gezdiriyoruz. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın