medyauzmani.com

Daha Açık veya Daha Açık Yapraklar

Merhabalar, bugün sizlerle sıcak yaz günlerinde yemekten sonra ağırlık yapmayan, kokusuyla yemek yapma hevesinizi artıracak lezzetli ve kolay “sebze dolması” tarifimi paylaşmak istiyorum.

İlk olarak yeşil biberlerin tepelerini kapak gibi başparmağımızla bastırarak çıkaralım.

İçini dışını yıkayalım ve ters çevirerek suyunu süzelim. Kabakların dış kabuklarını soyup içini oyalım.

Hazırlamak için pirinci bir süzgeçte kuru suyu bitene kadar yıkayalım.

Soğanı soyun, yıkayın ve ince doğrayın.

Yeşil biberin içini çıkarıp ince ince kıyın.

Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayalım (domateslerin kabuklarını ek parçanın ağzına koyabiliriz)

Oyulmuş kabakların içini dikkatlice keselim.

Doğranmış soğan, yeşil biber, kabak çekirdeği, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, yeterince tuz, kırmızı biber, karabiber, sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 kahve fincanı su Narı, geniş bir kapta harmanlayalım. ve iyice karıştırın. Boş sayfaları dolduralım.

Ağzına domates kabuklarını koyalım. Geniş ve geniş bir tencereye koyun.

Bir tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kuru nane serpelim ve yarısına kadar su ekleyelim.

Önce orta ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirelim.

Sıcak günlerde rahatlıkla yiyebileceğiniz oldukça hafif ve lezzetli “süslü sebzeleriniz” hazır.

Yemek yemeyi seviyorum :)) 🍅

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın