/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Bugün Masterchef Restaurant’ta birbirinden lezzetli yemekler hazırlandı. Seyircilerin en çok merak ettiği konu ise Dalian’ın köfte tarifi oldu. Peki en iyi dalian köfte tarifi nasıldır? Dalian köftesi nasıl yapılır? Dalian köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Dalian köftesi nasıl yapılır? Dalian köftesi için gerekli şartlar nelerdir?
DALYAN KÖFTE İÇİN HANGİ MALZEMELER GEREKLİDİR?
5 yumurta
2 havuç
1 su bardağı bezelye
tuz
bahar köftesi
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
1 kilo dana kıyma
4-5 dilim ekmek kırıntısı
1 soğan
Dalian topu nasıl yapılır?
Önce hurma kabuklarını kazıyarak yıkayın.
Bezelyeleri yumuşayana kadar tereyağı ile pişirin.
4 yumurta kaynatın. Soğanları bir kapta rendeleyin.
Ekmeğin kenarlarını ayrı ayrı ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkarın ve avucunuzun içine sıkın.
Bahar köfteleri, karabiber, tuz ekleyin ve yumurta ve soğan ile karıştırın.
Kıymayı ekleyin ve malzemeler birleşene kadar yoğurmaya devam edin.
Harcı elinizle bastırın ve dikdörtgen olana kadar düzleştirin.
Havuç, bezelye ve haşlanmış ve doğranmış yumurtaları ortasına eşit şekilde yerleştirin. Yüzüne kıyılmış dereotu serpin.
Eti yuvarlayın. Açılmasını önlemek için kenarlarına bastırın.
Ruloyu alüminyum folyo ile sarın. Tepsiye dizip fırında en az bir saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açıp pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkarın, dilimler halinde kesin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]