Herkese merhaba güzel bir cumartesi sabahı 🙂
Yine bol yemekli, bol koşuşturmalı bir haftayı geride bıraktık. Bu hafta Aşçılık Okulu bölümünde evde yapabileceğiniz ve mutfağınızı yapmayı kolaylaştıracak bilgiler paylaştım. En kısa zamanda bu bölüme yenilerini ekleyeceğim.
Dahlia köfte isteğe bağlı olarak haşlanmış yumurta, havuç ve bezelye eklenerek fırında pişirilen rulo şeklinde hazırlanan köftedir. Dilimlenmiş olarak servis edilir ve patates püresi ile servis edildiğinde harikadır.
Yakında görüşürüz…
İçerik Tablosu
Dalyan köfte tarifi malzemeleri
Köfte harcı:
- 500 gram kuzu kıyma 1 dilim bayat ekmek + ½ su bardağı ıslatmak için ılık su 1 orta boy kuru soğan 1 yumurta karabiber tuz 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz 1 yumurta üzeri için
içeri:
- 2 adet haşlanmış havuç 2 adet isteğe bağlı haşlanmış yumurta 1 kahve fincanı haşlanmış bezelye
Domates sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça, yarım su bardağı su
Dalian köfte tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı bir karıştırma kabına alın. Bir dilim ekmek su ile ıslatılır, yumuşayınca sıkılır ve kıymaya eklenir. Rendelenmiş soğan, yumurta, maydanoz ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız köfteleri tepsiye yayın. İnce uzun doğradığınız haşlanmış havuçları, katı ve kabukları soyulmuş tüm yumurtaları ve haşladığınız bezelyeleri yaydığınız kıymanın üzerine dizin. Eti yuvarlayın ve çırpılmış yumurta ile fırçalayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dakika pişirin. Salçalı sos için gerekli malzemeleri wokta karıştırarak pişirin. Fırındaki köftelerin üzerine hazırladığınız sosu dökerek köftelere yedirin ve 5 dakika daha pişmelerini sağlayın. Dilimler halinde kesin ve patates püresi ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]