Damat pantolonu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu tarif geçtiğimiz haftalarda düzenlediğimiz ve 4 hafta boyunca farklı menülerde gittiğimiz instagram yarışma tariflerimden biriydi. Ev yapımı yoğurtlu sos yerine pratik bir şekilde yapabileceğiniz hazır beşamel soslu versiyonu vardı. Aynı tarifi bir kutu beşamel sosla da yapmak mümkün ama ben yoğurdun orijinal halini daha çok seviyorum.

Ben bu tarifi hazırlarken 2 kişi olduğumuz için 1 yufka 4 paket kullandım ama 3-4 kişilik yapıyorsanız 2 yufka 6 paket fazlasıyla yetiyor.

Tarif çok basit. Tavuğu haşladıktan sonra suyunu ayırmak ve eti çok iyi seçmek işin tek zor kısmı diyebiliriz 🙂

Bu tarifin bölgeden bölgeye farklılık gösteren birçok versiyonu var. Bazı insanlar sosu ekledikten sonra tekrar pişirmez ve hemen servis eder. Bazıları ise sosyetik hamur işlerinde olduğu gibi yufkayı gül böreği şeklinde yuvarlar, pişirir, et suyuna batırır ve baharatlandırır.

Nasıl yaparsanız yapın benim favorim tabii ki bol tereyağlı olan 🙂 Ben çok yağlı olmasını istemediğim için hamuru çok yağlamadım. Yağlı olduğunu söyleyenler tereyağını eritip böreğin üzerine gezdirebilir, hatta yoğurtlu sosuna katabilirler.

Sos muhallebi ve boza kıvamında olmalı ki azar azar su ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Damat külotu tarifi için malzemeler

    4 adet tavuk budu 1 adet yufka 1-2 yemek kaşığı tereyağı 1-2 yemek kaşığı tavuk suyu Yufkayı ıslatmak için tuz ve karabiber

yoğurt sosu için

    2,5 – 3 su bardağı tavuk suyu 3 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı + 1 yumurta 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sirke Tuz

Servis için:

    Tereyağı ve kırmızı pul biber

Damat pantolonu tarifi nasıl yapılır?

Bagetleri orta boy bir tencereye koyun. 5-6 su bardağı su ilave edilerek etler istenilen kıvama gelinceye kadar haşlanır. Hamurdan elinizle 2-3 parmak kalınlığında parçalar kesin. Orta boy borcam veya fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları kaseye alıp üzerine tereyağını ekleyin ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırına verin. Yufka kızarırken tavuk etini doğrayın, tuz ve karabiberle tatlandırın ve kenara alın. Yoğurt sosu için yoğurdu, yumurtaları, unu, tuzu ve ezilmiş sarımsağı orta boy bir sos tenceresinde karıştırın. Tavuk suyu ve tuzu ekleyip orta ateşte puding kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karışım kıvamına gelinceye kadar sirke ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Kızarmış yufkanın üzerine 1 veya 2 yemek kaşığı tavuk suyu gezdirip nemlendirin. Hazırladığınız yoğurtlu sosun yarısını yufkanın üzerine yayın ve didiklenmiş tavukları üzerine serpin. Kalan sosu tavukların üzerine dökün ve spatula ile yayın. 200 derece fırında sosun üzeri kızarana kadar pişirin. Kırmızı pul biberi ve tereyağını bir sos tavasında kızdırın. Fırından yeni aldığınız yemek spreyi serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın