Damla Çikolatalı Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün yorgun bedenimi dinlendirmek ve biraz nefes almak için okuldan çıktım. Geçen günlerin koşuşturmacasında kendime pek bakamadığım için biraz grip gibiyim. Taylol Ateş’in baş dönmesi tamamlanınca durma dedim Nilay, durursan daha çok hastalanırsın.

Bu yüzden çikolatalı kurabiyeler benim için enerjik bir rahatlıktı. Siz tarifi okurken ben bu kurabiyeleri bir fincan kahve ile bitireyim 🙂

Çerezler hakkında iki şey söylemeden geçmemeli. Kurabiyelerinizin tarifimdeki gibi olması için unu ekledikten sonra kesinlikle mikser ile karıştırmamalısınız. Blender ile karıştırırsanız istediğimiz parçaları elde edemezsiniz.

Kurabiyeler pişerken saati tutmayı unuttuğum için yaklaşık bir süre yazdım. Ama kokusundan ve kenarlarının biraz renginin atmış olmasından piştiğini anlayabilirsiniz.

Son olarak kurabiyeleriniz fırından çıktıklarında biraz yumuşak olmalı, bu yüzden parmağınızla üzerlerine vurduğunuzda elinizde yumuşak bir his bırakmalıdır.

Bütün hamurdan 14 tane kocaman kurabiye çıkıyor.Aynı hamurdan kakaolu ve fıstıklı bir kurabiye daha yaptım. İlerleyen günlerde paylaşacağım.

Aşk…

Çikolatalı Damla Kurabiye Tarifi Malzemeler (Kurabiye)

    200 gr katı yağ 1 su bardağı toz şeker (170 gr) 2,5 su bardağı un (275 gr) 1 yumurta 1 poşet kabartma tozu (10 gr) 8 yemek kaşığı damla çikolata

Damla çikolatalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Margarini ve toz şekeri çırpıcıya alın. Bir mikser kullanarak, margarin ve şekeri pürüzsüz ve kremsi olana kadar çırpın. Bir adet yumurtayı krema kıvamına gelen karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurtalar tamamen karışınca un, kabartma tozu ve damla çikolatayı ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Kurabiyeleri varsa dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile 3-4 cm aralıklarla silpat veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 165 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan kekleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın