Dana Bonfile Turtası – En Sevdiğim Yemekler

Yumuşak Etli Börek tarifine keklerin içini hazırlayarak başlıyoruz; Soğanlarımızı ince ince kıyıyoruz. Tenceremize yağımızı alıp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymamızı ekleyip kavuralım ve küçük küçük doğradığımız patatesleri ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Diğer baharatları ekleyip soğumaya bırakın.

Hamuru için yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip maya eriyene kadar karıştırın.

Sırasıyla yoğurdu, tuzlu suyu, sıvı yağı ve yumurta akı tuzunu ekleyip karıştırın.

Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 40-45 dakika örtün. fermantasyon

Ellerimizi biraz yağlayarak bezelerimizi hamurdan çıkaralım. Tabak büyüklüğünde bezeleri açıp içine harcımızı koyalım, katlayıp kapatalım.

Tepside 1/2 saat dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede pişirin.

Yumuşak Köfte hazır.

İyileşmenin tadını çıkar💕.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın