Dana Tarak Tarifi – Benim Tarifim

Az malzeme ile yapılabilecek en lezzetli göbeği yapıyoruz.

Karnıyarık Et Tarifi için patlıcanı soyup tuzlu suya koyuyoruz.

3 bifteği küçük küpler halinde kestik.

Tavaya zeytinyağını koyup kızdığında etleri koyup karıştırıyoruz. Etler pişene kadar pişiriyoruz.

Et suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin. 2 adet domatesi doğrayıp tencereye ekleyin. 1 yemek kaşığı salça ve ince doğranmış biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun.

Karabiber ve 1/2 su bardağı su ekleyip 1-2 dakika pişirin.

Patlıcanın suyunu sıkıp güzelce kurulayıp bir tavada sıvı yağ ile ön ve arkasını kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz tepsiye alıp fazla yağını alıyoruz.

Bir parça yağlı kağıt aldıktan sonra patlıcanın ortasını açıp etli karışımı bölüyoruz.

Üzerine çeri domatesleri ve yeşil biberleri koyup 1/2 su bardağı su ekleyip fırında pişirin.

Tatlı dana göbeği hazır, afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın