medyauzmani.com

Dede’nin Özel Fasulye ve Sucukları

Sucuklu fasulye pişirirken üzerine soğan, domates, sarımsak, yeşil biber ve parmak sucuk serpiyoruz.

Zeytinyağı ve salçayı düdüklü tencereye alıp doğranmış malzemeleri ekliyoruz.

Biberleri buzdolabından çıkardığımız kuru fasulye ile süslüyoruz.

Tuz ve karabiberi ekleyin, sıcak suyu ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa koyun.

Ocağı en yüksek ayarda yakıyoruz, bip sesi gelince mandalı indirip en düşük ayara getiriyoruz.

20 – 25 dakika sonra gücü gelmeye başlayınca ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz.

Kapağını açıp pilav ve turşu ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Özel kuru fasulye ve sosislerimiz hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın