medyauzmani.com

Demirhindi Şerbeti Tarifi – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar. Ramazan bitmeden sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim. Bildiğiniz gibi Ramazan ayına ek olarak sıcak yaz günleri bizleri bekliyor. Sıcaklığı giderecek, midemizi şişirmeyecek ve kafa karışıklığına neden olmayacak, tatlı ve hafif ekşimsi tadıyla enerjinizi tazeleyecek nefis bir şerbet tarifini kitaplarınıza eklemeyi unutmayın. Gelelim tarifin detaylarına.

Önce demirhindiyi güzelce yıkayın ve 2 lt ile büyük bir tencereye koyun. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Bunu akşam yatmadan önce yaparsanız ve gece boyunca suda bırakırsanız en iyi sonucu alırsınız. Aldığım demirhindi yıkanmaya, soyulmaya, kesilmeye ve sıkılmaya hazırdı. Meyvenin tamamını aldığınızda dış kabuğunu soyup ortadan ikiye bölerek kullanın.

Bir gece suda bekleyen demirhindi tüm rengini ve aromasını suya vererek yumuşar.

Ertesi gün ocaktan demirhindi ve su ile bir tencereye alıp tencerenin kapağını kapatalım.

Demirhindiyi ıslattığımız suyu süzüp temiz suya koymayın. Tenceredeki sıcak su kaynamaya başladıktan sonra zencefil, zerdeçal, tarçın çubukları ve karanfil ekleyin ve karıştırın.

Ardından tencerenin altını indirin ve bir saat pişirin.

Demirhindi pişip yumuşayana kadar tencerenin altını kapatalım.

Bunu yaparken tencereleri karıştırmaya gerek yok arkadaşlar. Demirhindi suyu sıcaklığına gelene kadar bir kenarda dinlendirin.

O halde ılık suyu süzgeçten geçirelim. Ardından suyu tülbentten veya kalın bir süzgeçten süzerek kavanoza alalım. Damak zevkinize göre şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar iyice karıştırın.

Şeker eklemek istemiyorsanız bir bardakta aldığınız şerbete 1 yemek kaşığı bal ekleyerek yiyebilirsiniz. Arkadaşlar şeker veya bal ne kullanırsanız kullanın bu malzemeleri su sıcak değil ılıkken ekleyin. Dilerseniz sıcak suyu buzdolabına koyup soğutarak içmeye devam edebilirsiniz. Sıvı kalınsa, su ekleyebilirsiniz.

2 lt yapıyorum Su ile pişirip süzdükten sonra 2 litre su ekleyip çok acı tatları sevmediğimiz için şerbet bağlantısını açtım. Ama bunu mutlaka tadına bakarak yapın.

Sıvı kalınlaştığında daha fazla şeker ekleyin.

Dilerseniz ıhlamur çayı, çay ve kakule gibi birkaç baharatı kaynatırken ekleyerek şerbetin tadını daha güzel hale getirebilirsiniz. Ben elimdeki baharatlarla hazırladım.

Şerbetin tadı harikaydı arkadaşlar herkese tavsiye ettiğim en güzeli. Sahurda yemek yedikten sonra 1 bardak 200 ml içerseniz gün boyunca ağzınızda sürekli bir soğukluk hissedeceksiniz, ben kendim hissettim.

İlk 8-9 saat bile ağzınızda tatlı bir tatla yürüyorsunuz 😄😄

Bu şerbetin susuzluğu gidermenin yanı sıra daha birçok faydası vardır.

Antioksidan içeriği ve çok yönlü doğası nedeniyle kilo kaybı, bağırsak ve kabızlık sorunu olanlara birebir fayda sağlar. Tansiyonu düşürerek tansiyona iyi gelir. Kan şekerini düşürür ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir kalkandır.

Cilt gençleştirmede de büyük faydalar sağlar.

Ülser gibi mide hastalıklarını önlemede çok etkilidir.

Bu bilgilere göre günlük 500 ml tüketimin düşük tercih, yüksek hasar olduğu söyleniyor. Ayrıca aşırıya kaçmamaya dikkat etmeniz gerektiğini size göstermek istiyorum.

Deneyecek olanlara hayırlı olsun umarım yöntemi dener ve memnun kalırsınız sağlıklı günler dilerim😉🌹🌹

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın