Demirhindi Şerbeti – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Demirhindi şerbetini Kivahan mutfağında çıraklığımdan beri bilirim ama evde hiç yapma fırsatım olmadı. Haftalar önce Kadıköy’de bir aktara rastladığımda meyvenin tadını beğendim ve 500 gr aldım.

Yarın bugün derken malzemeleri yemeyi ihmal etmedim neredeyse bir ay oldu 🙂 Ne de olsa şerbeti yapmadan önce tarttığımda 170 gram kalmıştı 🙂

Demirhindi şerbeti, Osmanlı padişahlarının özellikle ramazan aylarında en sevdikleri içecekmiş. Başlangıçta 40 farklı baharattan yapılmıştır. Özellikle ramazan ayında tüketilmesinin sebebi, düzenli olarak çalışmayı durduran bazı sistemlerimize yardımcı olmaktır.

Bu arada ani bir kararla bu hafta tatildeyiz rotamız Altınoluk ve Ayvalık, gittiğim yerlerin yöresel tariflerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Aşk…

Demirhindi şerbeti tarifi malzemeleri

    170 gram demirhindi 2 litre su 2 adet kuru karanfil 1 adet çubuk tarçın 1 su bardağı toz şeker

Demirhindi şerbeti tarifi nasıl yapılır?

Demirhindi derisini çıkarın. Ayıkladığınız demirhindi meyvelerini tencereye alın. Üzerine 2 litre su koyup kapağını kapatın ve bir gece bekletin. Sabah yumuşayıp renk değiştiren demirhindiye 2 adet kuru karanfil, 1 adet çubuk tarçın ve 1 su bardağı toz şeker ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Orta-kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan ve posası ufalanan şerbeti süzün ve buzdolabında soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın