deniz börülcesi graten

sebzeli graten tarifi malzemeler

  • 2 patates boy orte
  • 1 havuç
  • 200 gram brokoli
  • 200 gram lahana
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı karışımı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı hindistan cevizi (gerekli değil)

üzerine

  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Sebze graten tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Karnabahar ve brokolileri küçük küçük doğrayıp yıkadım.
  2. Havuç ve patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  3. Pişirme sırasına göre: önce havuçları tuzlu suda 5 dakika kaynatın. kaynatıyorum.
  4. Ardından karnabahar, brokoli ve havucu ekleyip 10 dakika daha kaynattım.
  5. Biraz daha taze olsun diye bir kevgir içine aldım.
  6. Beşamel sos için sıvı yağ ve zeytinyağı karışımını tencereye alıp unu ilave edip hafif aroması çıkana kadar kavurdum.
  7. Üzerine soğuk sütü ara sıra karıştırarak 2-3 dakika koyulaşana kadar ekledim. pişirdim Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ekleyip ocağı kapattım.
  8. Haşladığım sebzeleri alıp borcama bastırdım.
  9. Üzerine yaptığım beşamel sosu döktüm.
  10. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

resimli sebze graten tarifi

  • börek tarifi
  • kemikler
  • kek tarifleri
  • sebzeler
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Çatlak Ispanaklı Kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın