Dereotlu mahlepli börek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Doğum günlerime hızlı başladım 🙂 Bu aralar çokça doktor muayenehanesindeyiz ve kontrol altındayız. Bir de 3 saat arayla kalkıp uyuyamamanın verdiği uykululuk hissi var 🙂 Yeni döneme alışmamız biraz zaman alacak gibi ama daha güzel günlerin bizi beklediğini umuyorum. . Şu an kafamda post günlerimi tam anlatamadım ama rutinimi özlediğim için yazmaya devam edeceğim. “Oğlak burcu için rutin her şeydir desem yeterli olur sanırım :)”

Böreklerimiz bir Pazar sabahını neşelendirebilecek en pratik yemeklerden biridir. Sirkenin acılığı mahlebin tadıyla birleşince ortaya nefis bir tarif çıkıyor. Fermantasyon süresi olmadığı için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Dereotu emülsiyonlu börek tarifi için malzemeler

    1 yumurta (sarı beyazı) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 poşet kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep (taze çekilmişse 1 tatlı kaşığı)) yarım demet 1 su bardağı ince kıyılmış dereotu, 3,5 su bardağı un (kıvama göre son su bardağını azar azar ekleyin)

içeri:

    beyaz peynir cheddar peyniri

Dereotu emülsiyonu ile mayasız turta nasıl yapılır?

Sıvı yağ, yoğurt, tereyağı, tuz, şeker, mahlab, sirke ve yumurta aklarını derin bir kaba alın. Malzemeleri güzelce karıştırıp 3 su bardağı un, dereotu ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yarım su bardağı un ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve bastırarak açın. Ortasına 1’er tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir koyun ve kapatacak şekilde katlayın. Uçlarını açılmayacak şekilde sıkın ve pişirme kağıdı serili tepsiye 2-3 cm aralıkla dizin. İsteğe göre üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın