En sevdiğim tariflerden biri ve en sevdiğim tariflerden biri dereotlu mayasız hamur işleri. Son zamanlarda bir veya iki kez bir hastalıktan rahatsızlandım ve onu şekerciden aldım. Ne zaman yesem midem ağrıyor. Bu sefer canım nasıl isterse öyle yapayım dedim 25-30 dakikada masaya koydum bile 🙂
Öncelikle süzme yoğurt efsanedir, en sevdiğiniz markayı ya da işinize geleni kullanın. Sade yoğurt kullanıyorsanız ölçü yaklaşık 3 su bardağı undur. Beyaz peynir hamurun üzerinde daha iyi durur, bu nedenle peynir tuzluysa tuzu daha da azaltabilirsiniz.
13-15 dakika pişirin ancak fırınınızın performansına göre pişirme süresi kontrol edilmelidir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Dereotlu peynirli börek için malzemeler
- 1 yumurta (sarısının beyazı) 1 çay bardağı süzme yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 2-3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 2 su bardağı un 1 Kibrit kutusu beyaz peynir peynir
Dereotu peynirli börek nasıl yapılır?
Yoğurma kabına sıvı yağ, süt, tereyağı, tuz, kabartma tozu ve yumurta aklarını koyun. Karbonata sirke ekleyin ve köpürtün. 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur toplanmaya başlayınca peyniri ekleyip yoğurun. Dereotunu ekleyip yoğurun. Toplanan hamuru 12 parçaya bölün. Elinizde yuvarlayın. Hafif yağlanmış tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derecede üzeri kızarana kadar (13-15 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]