Merhaba sevgili arkadaşım,
Evdeki malzemeleri kullanarak hızlıca yapabileceğiniz püreli çörek tarifim var. Hafta sonu geliyor, şimdi hamur kokusunu evlerine yaymak isteyenler el kaldırsın! 🙂 Bu da sizler için yaptığım mayasız pankek tarifi. Zevkle yiyemeyeceksiniz. Bu hafta sonu deneyin, pişman olmayacaksınız. Biz maya kullanmadığımız için uzun sürmeyecek. Diyelim ki sabah kahvaltıya misafiriniz var, akşam onunla uğraşmanıza, sabah yoğurmanıza, kalıba dökmenize, fırınlayıp sıcak sıcak yemenize bile gerek yok 🙂
Sadece kahvaltı için değil, bu baharda piknik yapmak için en sevdiğim şeylerden biri olacak 🙂 Rustik görünümüyle eminim herkes çok beğenecek 🙂
Bu arada hafta sonu Avrupa yakasında gittiğim kahvaltı mekanlarının bir listesini yaptım. Takipte kalın akşam paylaşacağım 🙂
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Dereotlu börek tarifi malzemeleri
- 1 yumurta (sarısının beyazı) 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu) 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1/4 demet kıyılmış dereotu 3 su bardağı un (son bardağı biraz ekleyin) kıvama göre azar azar))
içeri:
Dereotu ile mayasız ekmekten turta nasıl yapılır?
Sarılarını ayırdığınız sıvı yağ, yoğurt, tereyağı, tuz ve yumurta aklarını derin bir kaba alın. 2 su bardağı un, dereotu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. 1 su bardağı daha un ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve bastırarak açın. Ortasına peynirden koyup kapatıyoruz. Açılmaması için uçlarından bastırarak yağlanmış tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]