medyauzmani.com

Dereotu Etli Pastane Böreği – Tatlılarım

Pişerken harika kokan ve hemen yapmak isteyeceğiniz ufalanan bir dokuya sahip en lezzetli kekleri yapıyoruz.

Dereotu pastasını yapmak için bir kaseye margarin veya oda sıcaklığındaki tereyağını koyun.

1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı yoğurdu ilave ediyoruz.

İnce dereotu serpin

Yumurta akı, tuz ve 1 su bardağı mısır ununu koyup elimizle iyice sallıyoruz.

Unu yavaş yavaş ekleyerek kabartma tozunu döküp kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Doğranmış dereotu ekleyin ve 10 dakika pişirin, hamuru dinlendiriyoruz.

Beyaz peyniri eziyoruz

Hamurdan mandalina parçalarını elimizle alıp yuvarlak şekilde açıyoruz.

İçine beyaz peyniri koyup kapatıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiyi alıyoruz.

Yumurta sarısına biraz tuz ekleyin ve karıştırın, çöreklerin üzerine yayın ve susam serpin.

Önceden ısıtılmış 200 C altın kahverengi olana kadar pişiriyoruz

Dereotu Börek Çöreği hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın