dereotu hamur işleri

Dereotlu Börek Tarifi Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 yumurta (biri sarısı için ayrılmış)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • bir demet dereotu;
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

arasında

  • Çedar peyniri

daha düşük

  • yumurtanın Sarısı
  • Susam

Dereotlu börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Dereotu ve un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.
  2. Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurun.
  3. Hamurdan parçalar koparıp ortasını elimizle açalım.
  4. Kaşarı ekleyip kenarlarını kapatalım.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye topladığımız kısım altta kalacak şekilde yerleştirelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Afiyet olsun😍💐(Sıcak yemenizi tavsiye ederim).

Resimli dereotlu börek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın