Dereotlu Börek Tarifi Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 yumurta (biri sarısı için ayrılmış)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- bir demet dereotu;
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 poşet kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
arasında
- Çedar peyniri
daha düşük
- yumurtanın Sarısı
- Susam
Dereotlu börek tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Dereotu ve un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.
- Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurun.
- Hamurdan parçalar koparıp ortasını elimizle açalım.
- Kaşarı ekleyip kenarlarını kapatalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye topladığımız kısım altta kalacak şekilde yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Afiyet olsun(Sıcak yemenizi tavsiye ederim).
Resimli dereotlu börek tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]