Derin Dondurucuya Bamya Nasıl Yapılır

Kışın lezzetli bir bamya yemeği yapmak için derin dondurucuya bamya koyuyoruz

Bamyalari güzelce yıkıyoruz

Suyunu süzdürüyoruz ve iyice kuruluyoruz

Bamyanin iyice kurumasını bekliyoruz

Bamyanin uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla huni şeklinde kesiyoruz

Bir tencereye suyu ilave edip kaynatiyoruz

Kaynamaya başlayınca bir adet limonun suyunu ilave ediyoruz

Kaynayan suya bamyalari atıp 2-3 dakika kaynatiyoruz

Süzgeç yardımıyla sudan alıp soğuk suya alıyoruz

Tekrar süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz

Temiz bir bez yaydigimiz bir tepsiye alıp 1-2 saat iyice kurumasını bekliyoruz

Buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuya kaldırıyoruz

Kışlık hazırlık için bamya hazır

Yapacak olanlara kolay gelsin

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın