Dilimlenmiş Patlıcan Nasıl Dondurulur?

Merhaba arkadaşlar bu sefer kış hazırlıklarına devam ediyoruz.

Dilediğiniz kadar araç ekleyebilirsiniz küçük bir aile olduğumuz için bize yeter 😊

Öncelikle patlıcanı yıkayalım ve alacalı gibi hepsini kurulayalım.

Ağrıdan kurtulmak için yirmi ila yirmi beş dakika tuzlu suda bekletelim ve suyunu dikkatlice sıkalım.

Tüm patlıcanları kağıt havlu ile iyice kurulayalım ve ortadaki çizikleri açalım.

Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım ve içine patlıcanları koyalım.

Kısık ateşte hepsini çevirerek kızartalım ve bir tabağa alalım.

Soğuyana kadar bekleyelim ve fanları yakalım.

Domatesleri ortadan ikiye keselim ve biberleri uzunsa ortadan ikiye keselim.

Buzdolabı poşetine koyup içine domates ve biberleri koyalım.

Poşet ve samanın içindeki havayı alıp bağlayıp buzluğa kaldıralım.

Bunu yaparsanız soğuduktan sonra iç çamuru doldurarak pişirebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

yemek istiyorum 💫

Yağda kızartılmış diyorsanız;

Dilerseniz bu tarifi fırında da yapabilirsiniz, kabuklarını soyduğumuz patlıcanların aralarına farklı renklerde çizikler atalım ve fırça ile her yerine yağ gezdirelim.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanları dizin.

200 derecede altın sarısı olana kadar sırayla pişirelim.

Patlıcanları fırından alıp tamamen soğumasını bekleyip poşetlere koyalım.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın