Dışı çıtır içi yumuşacık:Basha, Qedif’te yuvarlanıyor
Pasha rulo malzemeleri
- 350 gr kavrulmuş kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
tavuk göğsü malzemeleri
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 125g tereyağı
- 1 poşet vanilya şekeri
içindeki bileşenler
- 1 su bardağı ceviz
malzeme yukarı.
- Çikolata şurubu
- fındık
- fıstık
Qdaif Pasha rap tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle muhallebilerimizi bir tencereye alıp üzerine tereyağı ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavuralım. Soğuduktan sonra dikdörtgen fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
- Daha sonra unu bir tavada aroması çıkana kadar 5 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
- Bir tencereye sütü, kavrulmuş unu ve şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine tereyağı ve vanilya şekerini ekleyip mikser yardımıyla 5 dakika güzelce çırpıyoruz.
- Pişen tavuk göğüslerin ısısını biraz düşürmek için kaşık yardımıyla 2-3 dakika karıştıralım.
- Daha sonra kadayıfın üzerine dökelim ve kaşıkla kurulayalım.
- Biraz soğuyan tatlıyı buzdolabına alıp 4-5 saat bekletelim.
- Rahatlatıcı tatlıyı uzun süre keselim. Üzerine cevizleri serptikten sonra yavaş yavaş yuvarlayalım.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.
Herkese afiyet olsun!