Diyarbakır dolması tarifi için önce bulgur ve kırık buğdayı derin bir kaba alıp üzerine tuz serpip 1 bardak soğuk su döküp kanımızın ağzını kapatıp karışımın suyu çekmesini bekleyin.
Bu arada kendinizi hazırlayın.
Tencerenize yağınızı alın, soğanı ince ince doğrayın ve iyice kavurun.
Ardından haşladığınız etleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Baharatlarınızı ve salçanızı ekleyip güzelce pişirin.
Son olarak maydanozu serpin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Yüreğiniz soğumaya başlayınca diğer tarafını hamurunuzu hazırlayın ben bulgurumu çiğ köfte kasesinde yoğuruyorum çok güzel oluyor.
Ellerinizi zaman zaman yanınızda taşıdığınız bir kaba suya batırarak ıslatın ve bulgurunuzu iyice yoğurun, hamur kıvamına gelene kadar 20-30 dakika bekletin.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp sol elinizle tutup sağ parmağınızla delmeye çalışın.
Zaman zaman parmağınızı suya batırarak incelmeyi kolaylaştırın.
Kalbinizden çıkarın ve köftelerinize koyun ve ağzınızı kapatın.
Tüm toplarınız hazır olduğunda limon suyunun yarısını sıcak suda bekletin (çatlama ve kırılmayı önler) ve etinizi pişirin.
Etiniz suyun üstüne çıkınca pişmiş demektir, hemen çıkarın ve sıcak olarak servis edin.
Diyarbakır köftesi hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]