Merhaba arkadaşlar harika bir ikindi çayı, davetlerinizde yapabileceğiniz lezzetli bir ikram, misafir pastası olarak da adlandırılır. 👍👌🏼😋
Dızmana tarifi için önce ılık su, süt, şeker ve maya bir kaba alınır ve beş dakika pişirilir. oluyor.
Yumurta akı, yağ ekleyin ve çırpın. Un ve tuz yavaş yavaş elenerek hamur kurutulur.
Örtün ve bir saat mayalandırın.
Ceviz parçaları hamurdan alınır ve yuvarlanır, elimizin arasında inceltilir, peynirle kaplanır ve tekrar yuvarlanır.
Hamurun elinize yapışmaması için bir kaseye biraz sıvı yağ alın, elinizi yağa batırırsanız daha kolay olacaktır.
Açılan hamur hafif yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Her şey böyle oluyor.
Nemli bir bezle örtün ve tepsi mayası için 15 dakika bekletin. fermente olana kadar.
Sos için yoğurt, sıvı yağ, yumurta sarısı ve tuz bir kaba alınıp çalkalanır ve hamurun her tarafına ulaşacak şekilde dökülür. Üzerine susam serpin
Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Pişen dızman ısıtılınca parçalarından ayrı olarak servis edilir.
Dızmana (dış mekan pişirme) hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
😋💯👌🏼
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]