20 dakika. Hazırlanma zamanı
Kıymalı börekleri seviyoruz. Ya brokoli olsaydı? Bazılarımız brokolinin faydaları nedeniyle tüketilmesi gerektiğini biliyor ama yiyemiyor. Bu konuda şanslıyım. Evimizde herkes brokoliyi sever. Bu yüzden çeşitli brokoli tariflerim var. Ama bu brokoli makarna tarifini ilk defa denedim. Brokoliyi sevmeyip de sevmeye çalışanlara alternatif olsun istedim. Elbette karnabahar sevenler bu tarifi şimdiden denemeli. Brokoli ile ana doğranmış makarna karşılaşmasına hazırsanız, başlayalım.
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 çift paketi
- 300 gram kıyılmış et
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük soğan
- 6 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber (isteğe bağlı)
kilit nokta
Şimdi sadece tam buğday makarna kullanıyorum. Sana şiddetle tavsiye ederim. Sos ve kıyma gibi ek malzemelerle lezzeti zenginleştirilen makarnanın tam buğday olması hiç farkedilmiyor.
Makarna tüketimini daha masum kılmak için tam buğday kullandım. Sağlıklı makarna tüketimi için bazı ek ipuçlarım var. Makarnayı yemeden bir gün önce haşlayın. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün tükettiğiniz makarnalar daha masum hale geliyor. Ayrıca makarnayı ihtiyacınız olduğu kadar kaynatın. Uzun süre haşlanan makarna, sağlığımızı ve kilomuzu kontrol etme riskimizi artırır. Bu konuyla ilgili son bir ipucu. Protein içeren yiyeceklerle makarna yiyin. Kıyma, yoğurt gibi protein yönünden zengin besinlerle tüketilen makarnalar daha masum kabul ediliyor.
Kıymanın kavurma sırasında topaklanmasından şikayet ediyor musunuz? En düşük ateşte sürekli karıştırarak kıymayı kızartmayı deneyin.
Doğranmış brokoli makarna tarifi
1. Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
2. Kaynama süresinin sonunda bir bardak kaynar suyu bir kenara ayırın. Geri kalanını tencerede bırakın ve makarnayı süzgeç yardımıyla makarna suyundan çıkarın ve süzün.
3. Çiçeklerine ayırdığınız brokoliyi makarnayı aldığınız kaynar suya atın. Brokoliyi kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sürenin sonunda kaynar su dökün ve brokoliyi boşaltın.
4. Bir tavada süzdüğünüz brokoliyi biraz zeytinyağı ve kıyılmış sarımsak ile altın sarısı olana kadar kızartın.
5. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın.
6. Kıymayı kızarttığınız tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Ardından 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin.
7. Yağlara soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
8. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca kıymayı ilave edin. Tavayı alçaltın ve kıymayı sürekli karıştırarak kısık ateşte kızartın.
9. Kıyma ızgarasının yanında bir kaşık yardımıyla kıymayı kenara iterek çukur açın. Açtığınız boşluğa salça ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Gerekirse makarna için kaynayan sudan ayırdığınız suyu azar azar salçaya ilave edin. Salçayı kavururken kıymayı tavanın bir tarafından çevirmeyi unutmayın.
10. Domates salçası pişince kıyma ile karıştırın. Pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyu fazla kaynamışsa salçalı kıymanın üzerine kalan suyu ilave edip pişirmeye devam edin.
11. Makarnanın kaynadığı tencerede iki yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzülen makarnayı, kıymayı, haşlanan domates salçasını ekleyin ve iyice karıştırın.
12. Bu noktada baharatları kontrol edin. Zevkinize göre baharat ekleyin.
13. Son olarak haşlanmış ve hafif kavrulmuş brokoliyi kıymalı makarnaya ekleyin.
Doğranmış brokolili makarna servise hazır. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]