Doldurulmuş Dana Sarma

Doldurulmuş dana rulo tarifi için malzemeler

  • 1 kilo taze kabak
  • 1 kilo taze patlıcan dolması
  • 1 kg salamura üzüm yaprağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi (kabakları mayalamak için)

iç harç için

  • 600 gr dana kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 domates
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

sosu için

  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • limon suyu
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı su

Et sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 1 kg taze kabak çıkaralım.
  2. Kabakları 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı su ile soteleyelim ve 10 dakika kadar bekletelim (kabağın dağılmaması için)
  3. 1 kg patlıcanı kesin, tuzlayın ve 10 dakika bekletin.
  4. Yapraklarımızı bir saat kadar sıcak suda bekletelim ve tuz vermesi için iç harcını hazırlayalım.
  5. 1 tutam maydanoz, 3 diş sarımsak, 3 soğan, 4 domatesi küçük küçük doğrayın.
  6. 600 gram kıyma, 2 su bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı biber salçası, 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  7. Patlıcanı yıkayalım ve kabakları yıkamadan asitliğini dolduralım ve yapraklarını saralım.
  8. Üzerine bir kaplama taşı koyalım ya da porselen koyalım.
  9. İç harcını bir parmak geçecek kadar su koyalım.
  10. 45 dakika sonra kaynamaya bırakın ve tadına tuz ekleyin.
  11. Sosu hazırlamak için bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı salça ile kavurun.
  12. 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay bardağı su, 3 diş ezilmiş sarımsak ve 1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  13. Üzerine harcı dökelim.
  14. 5 dakika daha pişirelim, ocağı kapatıp dinlendirelim yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.

Doldurulmuş et rulo tarifi

  • cam yemek tarifleri
  • tatlı tarifi
  • dolgu
  • kaşık
  • Kıyılmış et ile
  • kek tarifleri
  • Sarma
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tuz
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

kekikli domates

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın