medyauzmani.com

Doldurulmuş kuru kaburga

İçli kaburga tarifi malzemeleri

  • Kişi sayısına göre kuzu veya dana kaburga

Kuru doldurma için

  • Kuru biber ve patlıcan
  • asma yaprağı

iç malzeme

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy domates
  • 2 biber
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • göz tuzu
  • Biberin içine iki yemek kaşığı salça koyabilirsiniz.
Kurutulmuş tarifle kaburga dolması nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle kaburgaları 20 dakika düdüklü tencerede kaynatın.
  2. Az su ile tamamen pişirmeyin, kısa sürede iç harcınız bitecektir.
  3. Etler pişerken kuru iç harcı tencereye koyalım.
  4. Üzerini örtecek kadar suyu soyup 10-15 dakika kaynatalım.
  5. Oda kaynarken içini hazırlayalım, sebzeleri küçük küçük doğrayalım ve diğer malzemelerle karıştıralım.
  6. Etlerimizi sıra sıra tencerenin altına koyalım.
  7. Kuru iç harcı yarıya kadar dolduralım.
  8. İki ucunu da dışarı çıkmasınlar diye yapıştıralım.
  9. Etin üzerine koyup yapraklarına doldurup rulo yapalım.
  10. Üzerine et suyu ve sade suyu karıştırarak biraz tuz ekleyip üzerine dökelim ve pişirelim.
  11. Suyu kaynattıktan sonra kısık ateşte pişirmeye karar verdim, benim etim dana eti, kuzu etinden de yapılıyor.

Kaburga ile doldurulmuş ve resimlerle doldurulmuş tarif

Kaburga Dolması Bu makale ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Son Dakika Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın