Pirinci güzelce yıkayıp tencereye alın.
Bir parça tavuk ekleyelim. Evimde et suyu olmadığı için ben tavuk koyuyorum direk koymanıza gerek yok tavuk suyunun yarısını normal su olarak kullanabilirsiniz yoksa bulyon da ekleyebilirsiniz seçim tamamen senin.
Tencereye su ekleyip pilavı ve tavuğu pişirelim.
Tavuk, pirinç pişene kadar pişecek kadar ince olmalıdır.
Pirinçler kabarmaya başlayınca domateslerle oynayalım veya kabuklarını soyup rondodan geçelim.
Domatesleri küçük bir sos tenceresine alıp suyu bitene kadar pişirelim.
Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Tavuk yağda kızartıldığı için yağ kullanma ihtiyacı hissetmedim.İlk domates salçasını yağda kızartıp doğranmış domatesleri ekleyerek çorba sosu hazırlayabilirsiniz.
Pişen sosumuzun üzerine kuru naneyi ekleyip karıştıralım ve ocaktan alıp tencerede kaynayan pirincin üzerine yavaş yavaş dökelim ve diğer elimizle karıştıralım. Sos karışımını tekrar pişirelim.
Gerekirse çorbaya daha fazla su ekleyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi her pirincin su emme miktarı ve pişme süresi aynı değildir.
Pirinç, sosuyla tanınıp birleşince tuz ve limon tuzunu damak zevkinize göre karıştırıp karıştırdıktan sonra çorbayı ocaktan alalım.
Çorbayı servis ettiğimde çorbaya tabak parçalarını eklemedim, isterseniz silerek çorbaya ekleyebilirsiniz.
Çorbanın en önemli püf noktası bence pilav pişirilirken her seferinde yüksek ısıda çok çabuk pişiyor, tencerenin kapağını kapatmadan tencereye yapışıyor ve yanıyor. .
Pirinç çok kalın olduğu için çok çabuk taşar. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim, çorbada sizin için alışılmadık bir şey istemiyorum 😉
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]