Domates otu ve domates soymanın kolay yolu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Pürüzsüz domatesleri severiz ama evde domatesleri soymaya başlayınca üstlerine bıçak bırakıyorlar. Şimdi size, aşçılık okulu öğrencilerinin, ister yemek için ister garnitür olarak kullanın, bir domatesin kabuğunu hızla soymanın harika bir yolundan bahsedeceğim.

1- Öncelikle ne kadar domates kullanacağınıza karar verin.
2- Bir tencerede suyu kaynatın, su kaynayınca altını kısın ve sallayın. Başka bir kapta soğuk su ve buz hazırlayın.
3- Domateslerin saplarını çok derine inmeden bıçakla kesin.
4- Domateslerin üzerine bıçak yardımıyla artı işareti (+) şeklinde sığ bir kesik atın.

5- Domatesleri kaynayan suya atın ve 10-12 saniye bekletin. Bir kevgir içinde çıkarın ve hemen buzlu suya atın.

6- Soğuyan domatesleri kabuklarını üstten açık tutarak soyun.
7- Küp şeklinde doğrayıp yemeklerde veya salatalarda servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın