İlk önce küçük domatesleri yıkayıp kürdan ile deliyoruz.
Ortasına döküp karbonatlı suyu kasede karıştırıyoruz.
İçine domatesleri koyuyoruz ve arttırmak için bir kap koyuyoruz ve bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
Daha sonra süzüyoruz, hafifçe elimizle sıkıyoruz, soyulmuş bademlerden bademleri domatesin içine koyuyoruz ve bu şekilde her şeyi hazırlıyoruz.
Şekeri ve karanfili suyla karıştırıp ocağa koyuyoruz ve kaynayınca domatesleri içine koyuyoruz.
Kısık ateşte pişirip pişmeye yakın limon tuzu, limon suyu, tereyağı ekleyip 5 dakika kaynatıp hazır hale getiriyoruz.
Bu tarifi elif’in mutfağında buldum teşekkürler
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]