Domatesli makarna benim için cankurtaran, yemek yapmak istemiyorum ama mecbur kalırsam makarnayı kaynatıp sosu yapmak en fazla 15 dakika sürüyor. Ramazan’da öğlen, akşam ve hatta sahurda rahatlıkla alınabilir. Bu sıcak havalarda, biraz karpuzla tamamlayacak kadar peynir alamıyorsunuz.
Sosu tencereye ilave edecekseniz katı yağı süzdükten sonra eklemenize gerek yoktur. Ama daha sonra bize bol bol makarna olur derseniz margarinle ince ince karıştırabilirsiniz. Bu sayede daha sonra sadece beyaz peynir ve meyvelerle yiyebilirsiniz.
Evde sadece dolmalık biber olduğu için önce biberleri közleyip kabuklarını soydum ve sosa ekledim. Közlenmiş tatlı biberle de denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Domates soslu makarna için malzemeler
- 1 paket makarna 5 adet domates 1 yemek kaşığı biber salçası 2-3 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ 3 adet yeşil biber (dolmalık biber de olabilir) tuz Su, sıvı yağ ve makarnayı haşlamak için tuz
Makarna tarifi domates sosu nasıl yapılır?
Makarna suyunu kaynatın ve geniş bir tencereye alın. Makarna suyuna yağı ve tuzu ekledikten sonra istenilen kıvama gelene kadar pişirin (10-15 dakika kaynatın). Makarna haşlanırken domates ve sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin. Biberi ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın. Margarini bir tencerede eritin, önce ezilmiş biberi ve sarımsağı ekleyin ve orta ateşte bir dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş domates ve biber salçasını ekleyip 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Makarnayı süzün ve servis tabaklarına aktarın. Üzerine hazırladığınız sos ile servis edin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]