Domatesli Biberli Börek tarifi için,
Kıyma domatesli biberli börek için önce derin bir tencereye sıvı yağı koyup soğanları serpin ve kavurun.
Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip güzelce kavurun.
Ardından baharatlarınızı ekleyin ve beş dakika pişirin. onları Kurut.
Biber ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Ardından domatesleri ve sarımsağı serpip ekleyin.
5 dakika. Kızarttıktan sonra ısıyı kapatın.
Ardından derin bir kaseye 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, soda ve yumurtayı ekleyip iyice çalkalayın.
Daha sonra tepsiyi yağlayın ve yufkanızı tek tek alın, tepsiye ellerinizle yayın, sosunuzu üç kat yufkanın arasına dökün ve üçüncü katın üzerine et karışımını dökün.
Daha sonra üzerine 3 kat yufkayı soğutun, aralarına ve üstüne sosu dökün, susam ve çörek otu serpin, önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Domates ve Biberli Etli Börek hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]