Merhaba sevgili arkadaşım,
Bütün gün stüdyoda olduğum için çarşamba günü tarifi paylaşma fırsatım olmadı. Perşembe gününü gelecek oturumlar için tarifler üzerinde çalışarak geçirdikten sonra yazmaya fırsat bulamadım. Yeni tarifleri sabırsızlıkla beklediğinizi bildiğim için özellikle kahvaltılara çok yakışan domatesli keçi peynirli kiş paylaşmak istedim 🙂
Domateslerim bahçeden gelince ortaya lezzetli ve renkli bir palet çıktı 🙂 Siz istediğiniz domatesi kullanabilirsiniz ama domateslerin sert olmasına dikkat edin. Zamanı geldiğinde biraz yeşil domates eklemeyi unutmayın.
Tart ve turta hamuru tüyolarımı daha önce uzun bir yazıda toplamıştım. Aynı hamur türü oldukları için bu hamurları hazırlarken izlemeniz gereken püf noktalarını buradan öğrenebilirsiniz.
Kullandığım keçi peyniri yağlı ve yarı sert. Delicious Food’da büyük toplar halinde satılıyor ve istediğiniz miktarda azaltabilirsiniz. Tuz oranına dikkat ederek dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
Rendeleyin ve krema ve peynirle karıştırın. Damak tadınıza göre dilediğinizi ekleyip fırına verin 🙂
Fırına vermeden önce kiş tabanınızın soğuduğundan emin olun ki fazla çekmesin. Gerekirse 10 dakika buzlukta da bekletebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Keçi Peynirli Domatesli Kiş Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 340 gr un (3 su bardağı) 225 gr soğuk tereyağı (1,5 su bardağı) 2 çay kaşığı tuz 6-7 yemek kaşığı buzlu su
krema için:
- Yarım paket krema (100 ml), 1 yumurta, 150 gram rendelenmiş keçi peyniri
yukarı:
- Kırmızı ve yeşil domates dilimleri
Keçi peynirli domatesli kiş tarifi nasıl yapılır?
Hamur yoğurma aparatını mikserinize takınız. Unu derin bir karıştırma kabına aktarın. Küp şeklinde doğradığınız soğuk tereyağını ekleyin. 4 yemek kaşığı buzlu su ekleyin ve blenderı önce düşük sonra yüksek hızda çalıştırın. Gerekirse 2-3 yemek kaşığı buzlu su ilave edip karıştırmaya devam edin. Hamur elle birleştirilmeye hazır hale geldiğinde unlanmış bir masaya alın ve hızlıca yoğurun. (Hızlı olmamızın sebebi kusmuk yağıyla elimizin ısısıyla yumuşatmak istememizdir) Açtığınız hamurları merdane yardımıyla tart kalıbından biraz daha geniş açın. Hamuru boyadığınız tart kalıbına koyun ve kenarlarını düzelterek kesin. Kabarmaması için çatal veya bıçakla açtığınız hamurun (küçük deliklerinin) üzerine yağlı kağıt ve kuru bakliyat (nohut veya fasulye uygundur) dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bir yumurtayı kremaya kırın ve iyice çırpın. Rendelenmiş keçi peyniri ve karabiberi çırpın. Önceden pişirilmiş kiş tabanına krem peyniri dökün ve üzerine domates dilimlerini yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]