Domates dolgulu makarna nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 23 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Sade Türk Makarna Sosu, Burgu Makarna, Domates, Domates Soslu Makarna, Domatesli Makarna, Makarna, Makarna Pişirme Yöntemleri, Makarna Suyu, Pratik Makarna Yapımı, Makarna
Çıkış tarihi: 01-29-2011
4 5 5 1
Karşı koydum, savaştım ve sonunda grip oldum. Son 2-3 günü çok dinlenerek ve ilaç alarak geçirdim. Çevrenizdeki herkesin hasta olduğundan bahsetmiyorum bile. Eskilerin dediği gibi kar yağsa da mikroplar dağılır 🙂
Gözlerimi açmaya başladığım iki günlük derin sessizlik ve uykunun ardından Sedaları arayıp artık gelenekselleşen Tabu turnuvasına davet ettim ve egzotik domatesli makarna istediğimi de söylemeyi ihmal etmedim.
Bize büyük bir tencere domatesli makarna yaptı. Erişte pişirme şekli çok farklıydı. Bu sayede makarnanın suyu dökülmez, dolayısıyla vitamini de gitmez. Erişte ziyafetini kaçırmayın derim…
İçerik Tablosu
Domates dolgulu makarna için malzemeler
- 5-6 adet orta boy domates 2-3 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı margarin ½ çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı salça tuzu 1 kutu makarna suyu
Domatesli makarna nasıl yapılır?
Domatesleri soyun ve küpler halinde kesin. Kullanıyorsanız yeşil biberleri ince ince doğrayın. Makarnayı pişireceğiniz tavaya yağı, domatesi, biberi ve tuzu koyup domatesler biraz eriyene kadar kavuruyoruz. Salçayı domateslere ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Makarnayı domates sosuna ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Bir parmak eriştelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak makarnanın suyu çekene kadar pişirin. Makarnayı sade ıslatılmış domates veya rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]