Domatesli pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Domatesli pilav nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 13 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türkiye 25 Dakika, Bahar Temizliği, Mangal, Domatesli Pilav Tarifi, Osmanlı Mutfağı, Pilav, Pilav Nasıl Yapılır, Pilav Tarifleri, Pirinç Pilavı, Pratik Pilav Tarifi, Pilav Pilavı, Pilav

13 4 5 1

Güneşli ve keyifli bir Pazar. Son birkaç gündür evden dışarı çıkmadım. Onun yerine bahar temizliğine başladım. Sanırım bu temizlik işinden dışarıda alabileceğimden daha fazlasını alıyorum. Kışlık montların bir kısmını çoktan çıkardım ve sadece yazlık montları çıkarıp giydim. Son zamanlardaki koşuşturmacamın acısını evimle ilgilenerek çıkarıyorum. Zaten görevlerimin çoğunu tamamladın 🙂

Neredeyse tüm hazırlıklar ve teslimatlar, Barbie bebeğin partisinden bir hafta önce tamamlanır. O halde keyifli bir Cumartesi bizi bekliyor.

Bu pazar için lezzetli bir tarif domatesli pilav. Daha önce hazırladığım ve paylaşma fırsatı bulduğum pilav sizlerle. Şimdi eğlenelim.

Aşk…

Domatesli pilav tarifi malzemeleri

    2 su bardağı pirinç 3 orta boy tahıl 3 su bardağı sıcak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz (stok kullanıyorsanız tuz eklemeyin)

Domatesli pilav tarifi nasıl yapılır?

Pirinci 2-3 su ile yıkayın ve ılık suda biraz tuz ekleyip yarım saat bekletin. Domateslerin saplarını ayırıp yıkayın. Yıkanan domatesleri rondodan geçirin. Tereyağını tencereye alıp önce eritin ardından domatesleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu çeken domateslere süzülmüş pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Kavrulan pirince et suyu ve tuzu ekleyip 1-2 kez karıştırın. Orta ateşte pişirin, ardından suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tekrar karıştırın ve üzerine havlu örtün. Kapağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Pirinç mayalandıktan sonra servise hazırdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın