Dondurma ile Sarma Muhallebi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Benim için çok ilginç bir gündü, geleneksel Tahtakale turu yaptık ve bol bol alışveriş yaptık. Alışveriş merkezlerinden veya süpermarketlerden ziyade bakkallardan alışveriş yapmayı daha ilginç buluyorum.

Kahvaltıdan sonra yorgunluk yatıştı ama sizleri bu zarif tariften mahrum etmek istemedim. Sarma muhallebi oldukça pratik ve zarif bir tariftir.

Bu tarifi hazırlarken muhallebinin üzerine gezdirdiğiniz malzemenin üzerine eşit ve yoğun bir şekilde yayılmasına özen göstermelisiniz. Bunun üzerine tatlıyı döktükten sonra kaşık yardımıyla yaymanız gerekiyor.

Kolayca açabilmeniz için soğuması, kalınlaşması ve kesilmesi gerekir.

Aşk…

Dondurma Ruloları ve Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

    1 litre süt 1 su bardağı un (dolu dolu) 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 paket vanilin

dekorasyon için:

    100 gram yer fıstığı 1 su bardağı kırılmış kakaolu bisküvi

içeri:

Servis için:

Kremalı dondurma rulo tarifi nasıl yapılır?

Un, şeker, vanilin ve sütü teflon bir tencereye alıp güzelce çırpın. Tüm malzemeleri kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve yüzünüze dönün, koyu bir kıvam almaları gerekir. Ocaktan aldığınız muhallebiye sıvı yağı ekleyin ve mikserle iki dakika çırpın. Geniş bir ateşe dayanıklı zemin üzerine önce fıstıkları sonra da kurabiye kırıntılarını yayın. Pişen muhallebiyi üzerine dökün ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen muhallebinin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına koyun ve 2-3 saat dinlendirin. Soğuyan ve iyice koyulaşan muhallebiyi buzdolabından alıp kare kare kesin. Her karenin büyüklüğünde bir muz kesin ve muhallebi ile yuvarlayın. Dondurma ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın