Dondurma külahında kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen gün son kullanma tarihleri ​​yaklaşan dondurma külahlarını görünce buzdolabımla farklı bir şey yapmaya karar verdim. Aslında elmalı havuçlu kek yapacaktım ama külahları görünce bir anda her şey değişti.

Dondurma yerine son külahı yemeyi severim 🙂 Pişen kekin tadı külahla karışınca hayatımda yediğim en lezzetli keklerden biri oldu 🙂 Normalde bir partiye gidiyorsanız vb. hazırladığım kek miktarı 20 -25 külahı doldurmaya yetiyor. Kendim için yaptığımdan 10 bardağa doldurdum.

Arta kalan pastayı pişirmek ve dondurmayla süslenmiş yer mantarı yapmak istedim. Böylece tarif tamamen onun beğenisine göre devam etti. Dilerseniz kendi cupcakelerinizi pişirip dondurma, krem ​​şanti veya kaymak ile servis edebilirsiniz.

Unutmayın, kekleri kullanacağınız gün yapın. Benim gibi bir işiniz varsa ya da ben sonra süsleyeceğim dersem külahlar pastanın nemi ile ıslanıp kıvrılmaya başlıyor.

Bu tarife alternatif olarak külahların içini eritilmiş çikolata ile kaplayıp kalanını krema ve kek ile hazırlayacağınız trüf mantarı ile doldurabilirsiniz.

Aşk…

Bir dondurma külahında kek tarifi malzemeleri

    10 dondurma külahı 300g koyu kavite

kek için:

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı rendelenmiş elma 1 su bardağı rendelenmiş havuç 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un

Truffle’ı hazırlamak için:

    Artan Kek 1 Koto Krema (200 ml)

Dondurma külahında cupcake tarifi nasıl yapılır?

3 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şeker ile şeker eriyip köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, elma ve rendelenmiş havuçları ekleyip tekrar çırpın ve kek karışımını bir kenara bırakın. Alüminyum folyoyu muffin tepsisine yerleştirin ve külah sayısı kadar delikler açın. Dondurma külahlarını bu deliklere yerleştirin ve resimdeki gibi kek hamurunu içlerine yayın.180 derecede (15 dakika) fırında pişirin ve külahta pişen kekleri soğumaya bırakın. Kalan karışımı kek kalıbına dökün ve 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişen kek soğuyunca ufalayın ve bir paket krema ekleyerek yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve toplar oluşturun. Hazırladığınız kek toplarını külahların üzerine yerleştirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kalın çikolatayı keklerin üzerine yayın. Seçtiğiniz soslar ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın