Sıra dondurma tariflerine geldi. Dondurma ile hazırlanabilecek en lezzetli ve pratik yemeklerden biri de dondurmalı Fransız tostu.
Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.
Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!
Malzemeler (iki kişilik)
- 1 portakal, 2 ayva, 330 gr toz şeker (2 su bardağı), 250 ml su, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı krema (30 gr), yarım poşet vanilya, 4 dilim kızarmış ekmek, 30 gr tereyağı (1 çorba) + 1 kaşık Küçük), 4 top Carte d’Or klasik fıstıklı dondurma
İçerik Tablosu
Dondurma ve Fransız usulü tost tarifi nasıl yapılır?
Ayvaları soyun, ortadan ikiye kesin, ortasını çıkarın ve çekirdeklerini ayırın. Portakal kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Ayvaları ve çekirdeklerini toz şeker, portakal kabuğu ve suyu ile birlikte tencereye alıyoruz. 250 ml su ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. Suları ile birlikte bir fırın tepsisine alıp önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 45 dakika, suyu macun kıvamına gelene ve ayvalar pembeleşinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Krema, yumurta ve vanilyayı çırpın. Ekmeğin her iki tarafını karışıma batırın. Tereyağını tavaya alın ve eriyince ekmeklerin iki tarafını da kızartın. Ayvaları sıcak ekmeğin üzerine koyun. Klasik fıstıklı carte d’or dondurma ile servis edilir. Dilerseniz karamel sos ile süsleyebilirsiniz. Tost yerine waffle veya pankek de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]