Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün ani bir kararla sabah saat altı sularında Sheila yollarına geldik. Saat 08:00’i gösterdiğinde çoktan denize girmiştik. Kahvaltı molamızın ardından kandil yakmak için tam zamanında evimize döndük.
Biraz geç oldu biliyorum ama yarınki pikniğe börek yapmaya çalışırken zaman su gibi akıp geçti 🙂 Sadece bilgisayar başına oturabildim.
Un helvasını hepimiz kendi yöntemimizle kavuruyoruz. Ben su yerine süt ekliyorum daha da lezzetli oluyor. Fındık da servis yaparken çok iyidir.
Havaların sıcaklığı da düşünüldüğünde helvaya dondurma eklemek ayrı bir keyif. Kes Maraş dondurması ve süt helvası un karışımını mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
mutlu mumlar…
Aşk!
İçerik Tablosu
Unlu Yoğurtlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket sebzeli katı yağ (250 gr) 2 su bardağı un 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı süt
yukarı:
Tabak başına bir dilim lezzetli dondurma
Dondurmalı sütlü undan helva nasıl yapılır tarifi?
2,5 su bardağı sütü kaynatın. Orta boy teflon bir tencerede 1 paket katı yağı eritin. Eriyen margarine unu ekleyip tahta kaşıkla unun kokusu çıkana kadar kavurun. Güzel kokulu una şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Un tamamen karışınca kaynamış sütü ekleyin ve 2-3 dakika daha hızlıca karıştırın. Helva tencereden tamamen çıkıp toplandığında ocağı kapatın ve tencerenin üzerini bir bezle örtün. 15 dakika ıslanan helvayı dondurma kaşığı ile alıp servis tabağına iki top halinde dizin. Her tabağa bir parça doğranmış Marashi dondurması ekleyin. Üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]