Merhaba 🙋 En lezzetli irmik helvalı dondurma tarifim var!
En yüksek kıvamda Dondurmalı İrmik Helvası tarifi için önce 1,5 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı portakal suyu ve 1 orta boy portakalın rendesini bir tencereye şurup ve suya ekliyoruz. sıcak olana kadar pişirin. Vanilyayı ekleyin ve kaynaması için çok kısık ateşte koyun.
Suyu yaparken tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp ısıtıyoruz. İrmik ekleyin ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika kızartın. Unu ekleyip istediğimiz renk değişene kadar kavuralım.
Son olarak cevizleri ekleyip 1-2 tur daha kavurun ve bir kepçe yardımıyla yavaş yavaş besleyerek sıvıyı dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Suyu çektikten sonra üzerini bez, kağıt vs. ile kapatıp 15-20 dakika ıslanmaya bırakıyoruz.
Kasenin içine yemek filmi koyuyoruz, helva ile delik açıyoruz, iki kaşık dondurma koyuyoruz ve tekrar helva ile kaplıyoruz (eğer yapımı zor olacak diyorsanız videomu izleyebilirsiniz)
Servis tabağına alıp servise hazırlayabilirsiniz. Deneyenlere bol şans diliyorum.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]