Geçen hafta eşim benden irmik helvası yapmamı istedi ve bugün yarın dediğimde onu yenemedim. İrmik helvası ve sütlü irmik helvası ve dondurmalı irmik helvası tek tarifte hazırlandı 🙂
Dondurmalı Halawa irmiği
O kadar hafif ve lezzetliydi ki, diyetime ihanet etti ve beni bir süreliğine koşturdu.
İrmik helvasi
Hafif, lezzetli ve harika bir tarif. Dondurmayı seviyorsanız ve yeni bir tarif arıyorsanız. Fazla zamanınız yoksa ve pratik bir şeyler yapmak istiyorsanız. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Son olarak size güzel bir haberim var, röportajım Pazar günü Al-Jumhuriya gazetesinde yayınlanacak. Pazar günü Al-Jumhuriya gazetesini almayı unutmayın 🙂
İçerik Tablosu
İrmik helvalı dondurma tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt veya (1 su bardağı su + 1 su bardağı süt) 4 yemek kaşığı sıvı yağ 4 yemek kaşığı çam fıstığı – arzuya göre çekilmiş fındık veya ceviz
Dondurma ile yapacaksanız kase başına 1 top dondurma
Dondurmalı irmik helvası tarifi nasıl yapılır?
Süt ve şekeri küçük bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın. Tereyağını düz bir tavaya alıp fıstıkları ekleyin ve fıstık ile irmiği orta ateşte rengi koyulaşana kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırın. İrmik istediğiniz renge gelince sütü ekleyin. Ancak çok sıcak olduğu için dikkatli olun. Kısık ateşte irmik sütte eriyene kadar pişirin. Ocaktan alın ve pirinç kadar ince olunca bir iki kez karıştırın. Tencereyi kapağı kapalı olarak 10-15 dakika bekletin. Küçük bir kaseyi hafifçe ıslatın. Demlenip soğuyan irmikten bir kaç yemek kaşığı alıp bir kaba alıp kenarlarından bastırarak ortasını çukurlaştırın. Açtığınız çukura dondurmayı koyun ve üzerini irmikle kapatın. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]