Dondurmalı puf böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

herkese kocaman merhaba,

Günümün çoğunu araştırma ve geliştirme ile geçirdim. Fırın çalışırken mutfak bildiğiniz sauna gibi oldu 🙂

Çok çalıştıktan sonra kendimi ödüllendirmeye karar verdim. Kahvaltı için çorba, köfte, salata ve pilavdan oluşan pratik bir menü yapmayı düşündüğüm için tatlıya ağırlık verdim.

Puf böreği, mutfakta kullanmayı sevdiğim çok elastik bir malzemedir. Tuzlu olduğu kadar tatlıdır. İçine ne katarsan kat, sonunda güzel bir şey çıkıyor.

Pratik pastacı kreması ve ev yapımı dondurma ile taptaze bir yaz pastası hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi mevsim meyveleri ile süsleyebilir ya da benim yaptığım gibi meyve sosları ile tatlandırabilirsiniz.

Bu tatlıyı günlük olarak hazırlayıp tüketmenizi tavsiye ederim çünkü börek beklerken yemek pek iyi değil.

Aşk…

dondurmalı pasta tarifi malzemeler

    9 kare milföy hamuru

Pastacı kremasını hazırlamak için:

    2 yumurta sarısı 1 paket vanilya 2,5 su bardağı süt 1,5 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Servis için:

    Pudra şekeri, pudra meyve sosu, porsiyon başına 2 top dondurma

Dondurmalı pasta tarifi nasıl yapılır?

Milföy hamurunu yumuşaması için buzluktan çıkarın. Küçük bir teflon tencereye yumurta sarısı, süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı koyup güzelce çırpın. Tamamen karışınca ocağa alıp orta ateşte pudingten daha koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Bir blender kullanarak oda sıcaklığına getirin. Üzerini streç film ile kapatıp iki saat buzdolabında bekletin. Yumuşayan milföy hamurunu ikiye bölüp çatalla delikler açın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 cm aralıklarla dizin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıp üzeri kızarana kadar pişirin. Puf böreği görevi gören krem ​​şanti torbasıyla kremayı sıkın. Üçüncü katın üzerine pudra şekeri serpip üzerine meyve sosu gezdirin. Her pastayı iki kaşık dondurma ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın