Dondurmalı sandviçler – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

selamlar sevgili arkadaşlar,

Bugün ünlü “Kurabiye”yi farklı bir şekilde yapmaya karar verdim. Benim klasik yolum genellikle bir kaşık dondurma ile standart porsiyonlardır, bilirsiniz…

Çoğu kişiye büyük gelen kurabiyeler yapmak için hamuru sıkma torbasına alıp madeni para büyüklüğünde bir tepsiye bastırıyorum. Sonunda mükemmel boyutta ve pürüzsüz kurabiyeler elde ettim. Sadece bu da değil, arasına bir top dondurma koydum.

Hepimiz dondurma yemeyi severiz. Hele iki parçayı bitirip yeni bir parçaya geçeceksek keyfine varma…

Dondurma severler için biz yetişkinlerin bile geride bırakabildiği fındığı unutmamak lazım elbette. Bu yüzden evdeki akıllılar dondurmalı sandviçlerime bayılacak.

Bu şirin bisküvilerle okuldan gelen çocuklarınıza tatlı bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Aşk…

Dondurmalı sandviç tarifi malzemeleri

    200 gr margarin (4/5 paket) 1 su bardağı toz şeker (170 gr) 2,5 su bardağı un (275 gr) 1 yumurta 1 paket kabartma tozu (10 gr) 8 yemek kaşığı damla çikolata 1 top sandviç veya klasik fındık , Krema, fıstıklı dondurma

dekore etmek

    Şeker dekorasyonu veya badem filetosu

Dondurmalı sandviç tarifi nasıl yapılır?

Margarini ve toz şekeri çırpıcıya alın. Bir mikser kullanarak, margarin ve şekeri pürüzsüz ve kremsi olana kadar çırpın. Bir adet yumurtayı krema kıvamına gelen karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurtalar tamamen karışınca un, kabartma tozu, kakao ve damla çikolatayı ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Kurabiye hamurunu geniş ağızlı sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla bastırın. 165 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından tamamen soğuyunca bir kurabiye alıp ters çevirin ve ortasına bir top dondurma koyun. İkinci keki dondurma topunun üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz. Kurabiye dondurmasını renkli kremaya batırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın