medyauzmani.com

Dondurucu Domates Çeşitleri – Tariflerim

O zamanlar çok güzel kokulu bahçe domatesleri var, kışa hazırlayabilirsiniz.

1 – Domatesleri yıkayın, soyun ve kesin. Poşetlere bir bardak su koyup samanla havasını alıyoruz. İstediğimiz gibi hazırlayıp buzdolabına kaldırıyoruz. (5 kilo domates yazdım ama iki kişiyiz. Allah hepsine sağlık versin. Ailenin büyüklüğüne göre daha fazlası yapılabilir.) Resimlerde gösterdim.

2 – Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup olduğu gibi poşetlere koyuyoruz. Çim. Havayı bırakıyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. (Gelecekte domatesi gerektiği kadar çıkarıp rendeleyip kullanıyoruz.)

3 – Domatesleri yıkayın, soyun ve kesin. 1,5 adet domatesi bir poşete koyup havasını alıp buzdolabına koyuyoruz. (Fırında pişirdiğimiz yemeklerin üzerine de bu domatesleri süs olarak koyabiliriz. Acı biberleri de aynı şekilde muhafaza edebiliriz.) Artık bahçeden domatesler gelince…

Herkese saygı gösterin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın